e
Banner

Etiketler: emre eldener



Proje ve ağır yük lojistiğinin kalbi Türkiye’de atacak



Proje ve ağır yük lojistiğinin tüm aktörleri 18-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul düzenlenen Breakbulk Türkiye Konferansı’nda buluştu. Konferansta, coğrafik konumu ile bölgesel proje ve ağır yük taşımacılığının kalbi haline gelen Türkiye’de enerji alanında 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan 122 milyar dolarlık yatırımın sektör açısından önemli fırsatlar yaratacağının altı çizildi.  




Kıta, Ortadoğu’da yatırımlarla büyüyecek


Yayın: 05-03-2014
Kategori: Lojistik

Uzakdoğu’da deniz ve havayolu taşımacılığında liderliğe oynayan Kıta Lojistik, bölgeden Avrupa’ya uçak + karayolu ile taşımalar da yapıyor. Uzakdoğu’dan Avrupa havalimanlarına gelen yükleri özmal araçlarıyla 3-4 günde kapıya teslim ettiklerini belirten Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, önümüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgenin ise Güneydoğu Asya olacağını söylüyor. 




Demiryollarının serbestleştirilmesinde sivil havacılık örnek alınmalı


Yayın: 11-02-2016
Kategori: Demiryolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu iş birliğiyle İTO ev sahipliğinde düzenlenen ‘Demiryolunun Geleceği’ başlıklı
panelde sektör yetkililerince demiryolları serbestleştirilmesinin sektöre getirecekleri değerlendirildi. 




Dalgalı kur ve yakıt fiyatları lojistikte rekabeti zorluyor



Yüksek vergiler nedeniyle petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye piyasasına yansımadığını, akaryakıt fiyatlarının her durumda pahalı kaldığını belirten lojistik sektörü temsilcileri, kur dalgalanmalarının ise yatırım ve uzun vadeli plan yapmayı engellediğini, karlılığı azaltıp, rekabeti zorlaştırdığına dikkat çekti. Temsilciler, istikrarlı bir kur ve faiz politikası oluşturulmasının şart olduğunu vurguladı.




UTİKAD’da bayrak değişimi


Yayın: 24-11-2016

Kuruluşunun 30. yılını kutlayan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) 34. Olağan Genel Kurulu 23 Kasım'da İstanbul Marriott Hotel'de gerçekleştirildi. Seçimli genel kurulda 6 yıldır UTİKAD Başkanlığını yürüten Turgut Erkeskin görevi Emre Eldener'e devretti. 
 




UTİKAD Başkanı Eldener, 2017’de lojistik sektörüne dair beklentileri anlattı


Yayın: 03-01-2017
Kategori: Lojistik

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Yönetim Kurulu üyeleri 3 Ocak 2017 Salı günü basın mensupları ile bir araya geldi. InterContinental İstanbul Otel’de düzenlenen basın toplantısında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Türk lojistik sektörüne ilişkin değerlendirmelerini basın mensupları ile paylaştı.




UTİKAD ve THY Kargo ortak çalıştay düzenleyecek


Yayın: 19-01-2017
Kategori: Havayolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaretinin ardından 5 Ocak 2017 Perşembe günü THY Kargodan Sorumlu Genel Müdür
Yardımcısı olarak atanan Turhan Özen’i de makamında ziyaret etti.




Paranın ve yükün pusulası: 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi



Kamu- reel sektör - lojistik sektörü üçlüsünü bu yıl yeniden bir araya getiren Türkiye'nin en büyük çaplı organizasyonu 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi'nde 600'ün üzerinde sektör profesyoneli; paranın ve yükün yolunu aradığı global ekonomideki rekabetçi ortamda; Türkiye ve şirketler açısından bir adım öne çıkmanın formülleri arandı, çözüm önerileri tartışıldı. Zirve kapsamında düzenlenen "Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni" ile lojistiği iyi yöneten ve yönlendiren isimler ve şirketler ödüllerine kavuştu. 
 
 




Turkish Cargo ile UTİKAD güçbirliği yapacak


Yayın: 18-05-2017
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve üyeleri ile İstanbul’ daki kargo tesislerinde bir araya geldi.




İhracat taşımalarına ÖTV’siz yakıt sektöre nasıl etki edecek? İşte değerlendirmeler…



İhraç malı taşıyan araçlara yurtdışına çıkışta verilen ÖTV’siz mazot miktarı 900 litreye yükseltildi. Bu kararla Türkiye’de kalacak toplam döviz tutarının şimdilik 310 milyon euro olması bekleniyor. Tüm gümrük kapılarında uygulanmaya başlanırsa bu miktar 500 milyon euroya kadar çıkacak. Bu destekle dış ticaret hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım atıldığını belirten lojistik sektörü temsilcileri, uygulamanın bütün sınır kapılarına yaygınlaştırılmasını bekliyor.